Om Smejtec

Företaget har funnits sedan mitten av 80-talet och har fram tills 2022 hetat Automattolerans. Namnbytet har tillkommit sedan produktion och tillverkning utvecklats genom åren och har med tiden bitvis kommit ifrån det som gjorde att Automattolerans fick sitt namn. Vi går numera under namnet Smejtec men vi levererar fortfarande samma höga kvalitet som vi alltid gjort.

Från Bjurholm till världen

Företaget börjar sin historia i mitten av 80-talet i Mellösa men i början av 90-talet flyttade företaget all sin produktion och verksamhet till Bjurholm i Västerbotten.

Företagets namn Smejtec är hämtat från en plats kallad Smejskola vid Öreälven i Agnäs. Smejtecs ägare Erik är född och uppvuxen i byn Agnäs och det var hans farfars far Jakob Nygren som för länge sedan drev en smedja på den plats som lokalt kallas för Smejskola. På sätt och vis kan man säga att metallbearbetningen har sitt ursprung i både familjen och i bygden. Idag tillverkar Smejtec detaljer och komponenter i metall med moderna metoder och tillvägagångssätt för hög precision, hög kvalitet och effektiv produktion.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Flexibelt och kundfokuserat

Vi värdesätter att kunna erbjuda flexibel och tillgänglig tillverkning av komponenter och detaljer för våra kunder.

Om behov uppstår kan vi snabbt ställa om och planera om produkten enligt direktiv och önskemål. Våra kunder har alltid direktkontakt med produktionsansvarig för en personlig och smidig kontaktprocess.